Kuća iz filma “Prohujalo sa vihorom” na prodaju

Kuća koja je poslužila kao inspiracija za “Twelve Oaks” dom u kojoj je živeo jedan od ključnih likova, Ashley Wilkes, stavljena je na prodaju.

Iako nije želela da bude uključena u filmsku adaptaciju Davida Selznicka, koja mu je donela bezbroj nagrada, spisateljica je jedino odabrala kuću u kojoj se radnja odvijala. Kako saznajemo, Margaret je naišla na sliku vile u jednom časopisu, da bi ju je poslala reditelju i objasnila kako je to kuća koju je zamislila kada je pisala roman. U jednoj od prvih scena se Scarlett O’Hara nalazi baš na tom mestu, na kome priznaje ljubav Ashleyju samo da bi ubrzo nakon toga saznala da je on veren za Melanie. To je takođe i prvi momenat u kojem upoznaje ljubav svog života, Rhetta Butlera.

Danas kuća, koje se prostire na preko 900 kvadratnih metara,izgleda mnogo bolje nego kada ju je Margaret videla. Godine 2017. je renovirana za 2 miliona dolara i sada ima 12 spavaćih soba, 13 kupatila, formali salon, veliku trpezariju, novu kuhinju i personalnu biblioteku. Ispred nje se nalazi bazen sa pergolom, trem i tri ari bašte sa četiri mesta za automobile i garažu za punjenje električnih vozila.

Početna cena je milion dolara, a licitiranje će trajati se do 25. jula. Ko će je na kraju kupiti – ostaje još da saznamo.

V.R.

foto: harpersbazaar.com

Pročitaj još iz kategorije Enterijeri