Nova Saint Laurent radnja

Brend Saint Laurent se konstantno menja. Projekat rebrendiranja čuvene pariske modne kuće je počeo još 2012. kada je na poziciju kreativnog direktora došao Hedi Slimane. On je promenio famozni YSL logo, pokrenuo novi sajt i stvorio potuno drugačiju atmosferu oko imena Saint Laurent. Sada je na red došao i nov koncept za radnje. Gde? Na adresi Faubourg Saint-Honoré 38, u Parizu.

"38 Faubourg" je radnja u kojoj se prodaje samo ženska odeća, locirana je na adresi Faubourg Saint-Honoré, broj 38. Ima potpuno drugačiji enterijer od svih ostalih Saint Laurent prodavnica, urađen po ideji Hedi Slimane-a, a to je ujedno završna stavka kada je menjanje brenda u pitanju. 

Kada "38 Faubourg"  bude završen, sve ostale pariske prodavnice će biti renovirane u istom stilu - idealnoj mešavini francuskog art decoa i modernizma. Melirani mermer, igra ogledalima i police od metala daju prostoru element geometrije. Enterijer je opremljen vintage nameštajem koji je lično Hedi birao. Privatni salon u Parizu je ispunjen komadima nameštaja danskog industrijskog dizajnera Theo Ruth - a i francuskih dizajnera Jacques Adnet - a, André Sornay - a i Alfred Porteneuv - a, koji su radili po crtežima Jacques-Émile Ruhlmann - a, čuvenog francuskog dizajnera koji je živeo početkom 20. veka. 

Interesantne su i Bamana maske sa Malija, iz privatne kolekcije Yves Saint Laurent - a i  Pierre Bergé - a, a koje su postavljene kako bi bile podsetnik na Yves -a i njegovu ljubav prema Africi i afričkoj umetnosti.

Fotografije: www.ysl.com

Pročitajte još

Pročitaj još