Vila Giannija Versacea je danas luksuzni hotel - pogledajte kako izgleda!

Gianni Versace je ubijen na stepeništu svoje vile 1997. godine, od strane Andrew Cunanana. Danas je to stepeniše u Majami Biču puno cveća, ali i turista i fanova koji se svakodnevno slikaju.

Međutim, pored fotografisanja ispred kuće, za određenu količinu novca možete čak i prespavati u njoj, jer je pretvorena u luksuzni hotel "Villa Casa Casuarina".

Poznati dizajner je vilu kupio 1992. godine za 2.95 miliona dolara zajedno sa Revere hotelom koji se nalazio odmah pored za 3.7 miliona. Za renovaciju je potrošio 32 miliona dolara, koja je uključivala i rušenje starog hotela kako bi se na tom mestu izgradili bazen, prostrana baštai novo južno krilo kuće. U tom delu se nalazio Venus apartman u kojem je živela njegova sestra Donatella Versace. Za noć u ovakvoj sobi je potrebno izdvojiti 1.199 dolara. Hotel je zadržao originalni izgled vile, sa minimalnim izmenama. U njemu se i dalje može naći bazen optočen 24k zlatom, mozaik sa glavom meduze i umetnine koje su se untura nalazile.

Victor Hotels Group je za vilu dao 41.5 miliona dolara na aukciji 2013. godine, pa se danas na ovom mestu nalazi spomenuti novi hotel. U njemu je snimana i nova sezona "American Crime Story" koja se fokusira na ubistvo čuvenog dizajnera. Snimanje je trajalo malo duže od mesec dana, a reditelj i dan danas ne veruje da je ekipi dozvoljeno da na tom mestu snimaju seriju.

Pogledajte kako sada izgleda vila Giannija Versacea.

foto: Villa Casa Casuarina

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još