Proslava Svetskog dana koktela

Svetski dan koktela biće obeležen u sredu, 13. maja, u Library Baru hotela Regent Porto Montenegro. Tom prilikom, iskusni koktel majstori predstaviće koktel 'Boka Sunset' nazvan po zalasku sunca u Boki Kotorskoj.

Inspiracija za ovaj koktel se nametnula kroz spektar boja zalaska sunca u Boki. Koktel 'Boka Sunset' oslikava i samu srž domaćeg gostoprimstva kroz tradicionalno piće dobrodošlice - rakiju, dok su zelene planine 'predstavljene' osvežavajućim sokom kivija, a plamene boje zalaska sunca u Boki pretočene u slatki ukus sveže ubranih jagoda.

Proslava Svetskog dana koktela ima svoje utemeljenje daleko u istoriji. Na ovaj dan 1806. godine Harry Corswell, američki novinar, prvi put je definisao reč koktel kao alkoholno piće u časopisu The Balance and Columbian što je ujedno i prva pisana definicija koktela.

Na taj način, Harry Corswell donio je svetu jedan novi osvežavajući alkoholni napitak koji je naišao na veliko odobrenje ljudi širom sveta. Nešto skorijeg datuma, ljubitelji koktela proglasili su ovaj dan praznikom, i to je vrlo brzo odjeknulo celim svetom.

Pročitajte još

Pročitaj još