Recept Gwyneth Paltrow: napitak koji podstiče lep izgled kože

„Lep izgled kože dolazi iznutra“

 

Svi težimo ka lepoj, mekoj i sjajnoj koži - ali, ona se ne dobija samo uz pomoć preparata i mnogobrojnih tretmana. Lepu kožu možemo imati samo ako vodimo računa o ishrani i unosimo potrebne nutrijente.

Gwynet Paltrow je osoba koja veruje da dobar i zdrav izgled dolaze iz stomaka i da se željeni rezultati mogu videti samo ukoliko se unosi dovoljan broj nutrijenata iz zdrave hrane, a izbegava prerađena hrana koje ima na svakom koraku. Poznata glumica takođe smatra da je najbolje započeti dan detoksikacijom i bogaćenjem organizma sa vitaminima.

Glumica je nedavno otkrila da svako jutro pije „canarino“ - italijanski čaj koji joj pomaže da se brzo razbudi, ali i koji je vremenom pomogao da njena koža izgleda savršeno. Glavni sastojak čaja je limun koji balansira pH vrednost organizma, a koji zbog velike količine vitamina C neutralizuje slobodne radikale u koži.

 

Kako se pravi Canarino napitak

Sastojci:

- 1 limun
- proključala voda

Priprema:

Operite limun i oljuštite mu koru, vodeći računa da ostavite što više bele mase na limunu, ali i da kora bude iz jednog komada. Koru limuna stavite u malu šerpu i prelijte proključalom vodom. Sačekajte 5 minuta i vaš čaj je spreman.

Čaj se pije svakog jutra, odmah po ustajanju i pre doručka.

Pročitajte još

Pročitaj još