Sladoled koji se ne topi - da li biste ga isprobali?

U Japanu je izmišljen sladoled koji ne može da se otopi... Šta mislite o ovoj novoj čudesnoj poslastici?

Japanski narod je poznat po svojim zanimljivim izumima i otkrićima, a ovog puta se na njihovoj meti našla svima omiljena poslastica - sladoled. Nakon četvrtastih lubenica, ovo nas nikako ne iznenađuje. Ledena poslastica koja se ne topi je na svačije iznenađenje jedan nesrećan slučaj - ali sa srećnim krajem.

Sve je počelo kada su naučnici sa japanskog bioterapijskog centra za razvoj u Kanazavi zamolili kulinarskog šefa da eskperimentiše sa ekstraktom iz jagoda - polifenolom, kako bi se ubuduće pomagalo farmama jagoda u slučaju da dođe do prirodnih katastrofa. Nakon nekoliko neuspelih pokušaja, došlo se do zaključka da polifenolna tečnost ima poseban efekat na ulje i vode - ne daje im da se brzo razlože. Tomisiha Ota, profesor farmacije na Univerzitetu u Kanazavi su malo kasnije zatim kreirali sladolede koji se ne tope, zahvlajujući polifenolu. "Sladoled koji sadrži ovaj sastojak će uspeti da zadrži originalan oblik duže vreme, nego običan sladoled."

Pogledajte video koji će vam ovo zanimljivo čudo i pokazati!

Pročitajte još

Pročitaj još