Veuve Clicquot - uspešan brend uspešne žene

1772. godine, Philippe Clicquot je osnovao firmu za proizvodnju vina pod nazivom Clicquot.

Kasnije, 1798. godine, njegov sin Francois, koji je preuzeo porodično preduzeće, oženio je Barbe Nicole Ponsardin. Francois je ubrzo nakon toga preminuo, a mlada dvadesetsedmogodišnja udovica je odlučila da nastavi nasleđe svog muža. Žena vizije, ona je postala pokretačka snaga iza prestižnih i uspešnih brendova, koji su 1810. preimenovani u Veuve Clicquot Ponsardin.

U potrazi za inovativnim i izvrsnim, Madam Clicquot je 1816. izumela ‘riddling table’ sa ciljem objašnjenja kako dobiti šampanjac neprevaziđenog kvaliteta. Ona je postala poznata po svojim inovacijama kao što je ‘Grand Dame of Champagne’, i to predstavlja priznanje za njenu hrabrost i odlučnost.

Korak po korak, Madam Clicquot je koristila svoje veštine da razvije izuzetnu vinogradarsku teritoriju, koja se sastoji od 515 hektara u srcu najboljih vinogradarskih imanja u regiji šampanjca.

Danas, u Francuskoj i inostranstvu, Veuve Clicquot brend i dalje predstavlja oličenje vrednosti usko povezano sa Madame Clicquot: smelost i savremenost pomešane sa kvalitetom i stručnošću koje su bez premca.

Shodno tome, u svetu se već dugi niz godina uručuje nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award.

Nagrada Veuve Clicquot osnovana je 1972. godine u čast izuzetnoj poslovnoj ženi Madame Clicquot, a svake godine dodeljuje se uspešnim poslovnim ženama širom sveta. Svojevrsni je Oskar i priznanje svim snažnim damama koje krasi preduzetnički duh i hrabrost kakva je odlikovala i ovu izuzetnu Francuskinju.

Projektujući vrednost žene koja se toliko borila i verovala u uspeh svog brenda, uspešna poslovna žena današnjice bi trebalo da oslikava tu snagu, inovativnost, borbu, kreativnost i preduzetnički duh.

Prošle godine, ova prestižna nagrada se po prvi put dodeljivala u jugoistočnoj Evropi,  gde su zemlje učesnice bile: Srbija, Crna Gora i Hrvatska. Pobednica je bila Mila Litvinjenko, osnivač i aktivan kreator politike kozmetičke kuće “Aura”.

Ove godine će se po drugi put uručiti nagrada najuspešnijoj ženi regiona, gde će se uz već spomenute zemlje, priključiti i Slovenija.

“Let life suprise you” – Veuve Clicquot

Pročitajte još

Pročitaj još