Da li ste rođeni umetnik?

Ako se pronađete u nekom od znakova zodijaka za koje astrolozi kažu da poseduju izvanredan umetnički impuls, možda je vreme da pronađete svoju muzu

Dok sa definicijom umetnosti znamo na čemu smo - ima ih bezbroj, a većina povezuje emocije sa stvaralaštvom - dotle astrolozi nisu uvek složni oko toga koji su znaci zodijaka rođeni umetnici. A to je važno jer je umetnost jedna od malo preostalih delatnosti u kojima čoveka ne može zameniti veštačka inteligencija.

Vizuelni, muzički, književni - taj dar imamo samo mi, ljudska bića, pa je na nama da pružimo umetnosti dug život kako bismo uživali u najboljem delu sebe. Umetnost je vrhunac čovekove delatnosti, ona pokreće život čak i kada toga nismo svesni, pruža nam okrepljujuću i lepotu, slobodno nadahnjuje i sprečava da dotrajavamo u svakodnevnoj rutini i besmisleno traćimo vreme na mrtve predmete umesto da se posvetimo beskrajnoj raznolikosti sveta, bilo da je on pojavni ili duhovni. Ukoliko se pronađete među znakovima za koje se astrolozu slažu da imaju najvećeg umetničkog dara, a tim putem još niste zakoračili, možda je vreme... Možda je pravi čas da oslušnete svoje emocije i pokušate da ih izrazite u sopstvenom, jedinstvenom činu.  

Tekst: Milica Đorđević

Fotografije: Shutterstock

Pročitajte još

Pročitaj još