Šta oktobar donosi Jarčevima

Ovo je još jedan u nizu stresan mesec za vas. 

I dalje ste suočeni sa sukobom između novih pravaca i održavanjem postojećih navika koje mogu zagušiti vaš razvojni napredak. Potreban vam je visok nivo pronicljivosti da biste donosili odluke koje najbolje služe vašem razvoju. Morate biti spremni dopustiti mašti da vas vodi čak i dok se borite da zadržite svoj identitet.

Oktobar započinje sjajnim punim mesecom u Ovnu, što naglašava potrebu za ravnotežom vašeg profesionalnog i ličnog života. Stvari će se verovatno popraviti kada naučite da uravnotežite svoju karijeru i zonu udobnosti. Istovremeno, možda ćete moći da se nosite sa nekim duboko usađenim strahovima koji vas sprečavaju da pronađete svoje sigurno mesto. Prepoznajte svoju potrebu za samodovoljnošću i imaćete novu viziju ili rešenje. Pažljivo slušajte šta vam kaže vaša intuicija.

Venera je ušla u Devicu 2. oktobra. Devica je zemljani znak i Venera vam ovog meseca nudi poticajni uticaj. To znači da dozvoljavate svojoj kreativnosti, inspiraciji i onome što volite da govori u vama prilikom planiranja vaših dugoročnih ciljeva. Ovog meseca se mnogo pažnje posvećuje vašem profesionalnom usavršavanju. Planeta dubine i transformacije, Pluton, je u vašem znaku od 2008. godine i verovatno vam već donosi radikalne promene u tome kako sebe vidite. Ovog meseca ćete možda napokon shvatiti koliko ste evoluirali poslednjih godina.

Retrogradni Merkur u Škorpiji od 13. može vas naterati da preispitate svoje trenutne vezanosti. Vaša želja da se oslobodite uticaja drugih ljudi biće vrlo jaka. Novi mesec u Vagi 16. oktobra će vas naterati da razjasnite ili redefinišete svoju ulogu u kontekstu tima ili saradnje. Od vas će možda biti zatraženo da igrate ulogu nastavnika ili mentora, a pre nego što prihvatite ponudu, uverite se da vas to neće odvratiti od vaših ličnih ciljeva.

Sunce ulazi u znak Škorpije 22. oktobra i prisiliće vas da fokus usmerite na svoje kreativne ciljeve. Pokušajte da uravnotežite svoju želju za ličnom autonomijom, dok iskorišćavate mogućnosti, to može dodati više radnih sati vašem ionako užurbanom rasporedu. Poslednja nedelja oktobra doneće jasnoću vašim zajedničkim projektima i vašoj ulozi u njima. Venera ulazi u Vagu 27. oktobra, unoseći harmoniju u vašu karijeru i profesionalni život. Pun mesec u Biku 31. oktobra ističe vašu kreativnost i vaš lični izraz. Ovaj pun Mesec može doneti rasplet u bilo kom projektu ili romantičnoj vezi.

foto:cosmopoliten

 

Pročitaj još