Gisele Bundchen izgubila prvo mesto na Forbes-ovoj listi

Nakon 14 godina “vođstva”, jedna od najpoznatijih manekenki na svetu više nije na prvoj listi Forbesove liste najplaćenijih modela.


Forbes je objavio svoju godišnju listu najplaćenijih modela za 2017. godinu u kojoj su se dogodile neverovatne promene. Najveća promena jeste što Gisele Bundchen više nije najplaćeniji model na svetu. Da li možete da pretpostavite koje zauzeo novo mesto?

Verovali ili ne, prvi mesto u 2017. godini, na listi najplaćenijih modela je zauzela ni manje ni više nego Kendall Jenner! Sa zarađenih 22 miliona dolara, premašila je Giselinih 17.5 miliona. Kendall je za dve godine uspela da napravili veliki pomak, s obzirom na to da se na listi 2015. godine našla sa “samo” 4 miliona dolara. Forbes za njen uspeh, pored uspešnih revija, smatra i veliki broj pratilaca na Instagramu (preko 85 miliona) i velike saradnje sa brendovima poput Estee Lauder, La Perla i Adidas.

Pored Kendall koja je “svrgnula” sa “prestola” prelepu Gisele, nova lista donosi još iznenađenja: po prvi put u istoriji se na listi nalazi plus-size model, a u pitanju je Ashley Graham sa 5.5 miliona dolara. Vredne spominjanja su i Gigi i Bella Hadid, koje su se našle na petom i devetom mestu, kao i Adriana Lima koja je na četvrtom.

Ono što definitivno celokupnoj listi fali jeste raznolikost, jer su samo dva modela, Chrissy Teigen i Wen, sa drugom bojom kože. Očekujemo da lista u 2018. bude još bolja!

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još