Mala crna koliba za odmor je na našoj travel listi

Pandemija je mnogo toga promenila, ali nije uticala na našu želju za putovanjima.

Mislimo da su putovanja svima na umu - posle brige i borbe protiv virusa, sanjamo o odmoru na nekoj udaljenoj destinaciji. Potreban nam je ozbiljan restart na planini, pored mora ili jezera.

Dok sanjamo o putovanjima, u mislima nam je neka osamljena koliba sa pogledom na more, gde ćemo se napuniti pozitivnom energijom i uživati u prirodi koja nas okružuje. Takva koliba postoji. U suncem okupanim uvalama severnih sidnejskih plaža nalazi se loža koja se razlikuje od bilo koje druge. The Little Black Shack smeštena je na plaži Mackerel, idiličnom delu severnih sidnejskih plaža u kojoj borave umetnici, glumci i arhitekte. 

Kada stignete do Palm Beach-a (približno 1 sat od centra Sidneja), ostatak putovanja se vozite brodom ili trajektom. Na pola puta, preko zaliva vidi se malo odredište smešteno iznad brda. Kolibu su prvi put sagradili ribari, davne 1930. godine. Današnji vlasnici kolibe, Jamie i Ingrid obnovili su je za 18 meseci, a sve materijale dovezli su čamcem.

Koliba se sastoji od dve spavaće sobe, kuhinje, kupatila, dnevnog boravka i dovoljno otvorenog prostora, sa neverovatnim pogledom i onim savršenim „potrebama“ za odmor - visećom ležaljkom i tušem na otvorenom.

Nautički suveniri nalaze se na zidovima kolibe - samo jedan od mnogih detalja koji vas vraćaju u eru, kada je ovaj ljupki prostor bio jednostavno utočište za ribare.

Jednostavnost i rustična priroda ovoj prijatnoj kolibi daju „dušu“. Enterijer sadrži reciklirani i ručno izrađen nameštaj sa eklektičnom mešavinom nautičkih antikviteta i kolekcionarskih predmeta okupljenih tokom putovanja širom sveta. Obe spavaće sobe imaju luksuzne mekane posteljine, a originalno kupatilo od peščara sadrži veliki bakarni tuš, odakle se pruža neverovatan pogled na more.

Iako ova godina nije idealna za prekookeanska putovanja, sanjamo o tome da ponesemo kupaći kostim, zalihe hrane i provedemo neko vreme praveći specijalitete na vatri, pod zvezdanim nebom uz zvuk okeana koji miluje obalu.

foto:thelane/therhapsody

Pročitajte još

Pročitaj još