Mračna romansa umetnosti i mode

Moda inspirisana mračnom romantikom prošetala je hodnicima Legata Paje Jovanovića i predstavila se ispred nekih od njegovih najznačajnijih umetničkih dela, prikazujući nam kako izgleda kad se dve velike umetnosti sretnu.

Umetnost i moda su suštinski povezane, a to uopšte nije iznenađujuće. Na kraju krajeva, šta je moda ako ne nosiva umetnost?

Baš kao što se umetnost i moda redovno sudaraju, saradnja između njih možda je trenutno na vrhuncu. Ali to nikako nije novina, već je opšte poznato da se ove dve grane međusobno prepliću decenijama još od čuvene “Jastog” haljine Else Schiaparelli inspirisane Dalijevim umetničkim delom, preko YSL Modriani kolekcije, pa sve do savremenih kreacija dizajnera koji sve češće vuku inspiraciju iz umetnosti.

Na isti način nastala je i naša digitalno-vizuelna priča. Legat Paje Jovanovića, noseći sakralnu energiju umetničkog hrama jednog od najpoznatijih srpskih slikara, predstavlja idealnu lokaciju na kojoj smo želeli da prikažemo 3 odevne kombinacije inspirisane konceptom dark romance.

Kombinacije domaćih, ali i stranih dizajnerksih komada veličanstveno oslikavaju preplitanje ove dve umetnosti koje ulepšavaju svačije živote – slikarstva i mode.

Manekenka, Marija Čavić, kojoj predviđamo svetsku karijeru, šetala je istorijskim hodnicima noseći modele Ricka Owensa, Glen Martensa za Diesel, Ines Janković, ali i Sportmaxa, Balenciage i drugih velikih brendova.

Venčanice, duboke čizme, kožni mantili i mnogi drugi trendovi očekuju vas u videu ispod, a mi vam samo možemo reći da nekonvencionalni mračni stil čeka svetla budućnost.

Venčanica i veo: Ines Atelier; Rolka: Intimissimi; Sako: Sportmax; Čizme: Diesel; Tašna: Balenciaga; Nakit: Made in Hell by Lilith

Kombinezon: Rick Owens; Bunda: Patrizia Pepe; Rukavice: Max Mara; Cipele: Guess; Nakit: Made in Hell by Lilith

Kombinezon: Rick Owens; Nakit: Made in Hell by Lilith

Mantil: Diesel by Glen Martens; Rolka: Intimissimi; Nakit: Made in Hell by Lilith

Mantil: Diesel by Glen Martens; Rolka: Intimissimi; Nakit: Made in Hell by Lilith; Rukavice: Max Mara; Čizme: Guess

Tim:

Fotografije i Video: Veljko Lalović @uvek_prisutan
Stajling i kreativna direkcija: Milena Kitić, Aleksandar Nastasijević @minakitic @aleksandar_nastasijevic
Montaža: Danilo Pantović @danilopantovic
Šminka: Branislav Nikić @branislavmakeup
Frizura: Dragan Taubner za UHS Taubner @uhstaubner
Model: Marija Čavić za Demons Model Management @marijacaviic @demons_model_management

Zahvaljujemo na ustupljenom prostoru Muzeju grada Beograd i Legatu Paje Jovanovića.

Pročitajte još

Pročitaj još