Sloboda i kreativnost: Pokretačka snaga Karizzine umetnosti

Model, mejkap artist i fotograf sa desetogodišnjim iskustvom, Karizza uči modele kako da poziraju i postanu zapaženi u svetu mode.

Karizza, uspešno ime u svetu fashion fotografije, sa desetogodišnjim iskustvom, u modi se obrela prvo kao model, nakon čega je kao makeup artist sarađivala sa vrhunskim evropskim fotografima. Kada je shvatila da je previše kreativna da bi se nalazila samo ispred objektiva i iza kamera kao šminkerka, Karizza je poželela svetu da pokaže svoju viziju lepote i umetnosti. Nije prošlo ni godinu dana od kada je ušla u svet modne fotografije, a postala je poznata širom Ukrajine i sarađivala sa brojnim poznatim ličnostima, slikajući za prestižne modne magazine. Pažnju medija privukla je i jedinstvenom izložbom fotografija, koja je bila prepuna simbola, a zvala se "Personal Jesus", da bi se, 2016. godine, kada je osetila da nema dovoljno prostora za svoju umetnost u Ukrajini, preselila u Njujork, gde se priključila body positivity pokretu. U gradu koji nikad ne spava postaje jedan od najtraženijih modnih fotografa.

Za Karizzu, fotografija je mnogo više od lepe slike, a da bi kreirao remek-delo, po njoj - fotograf treba da voli model koji slika, da gleda iza, da prodre i uhvati njegovu dušu. Sa ogromnim iskustvom modela, mejkap artista i fotografa, Karizza je primetila da većina modela zapravo ne ume da pozira, kao i da čak ni profesionalni modeli nemaju lični stil već kopiraju nekog drugog. Iz tog razloga, odlučila je da im pokaže kako se to radi i osnovala je radionicu Unique Model Class, jedinstvenu u svetu, na kojoj kao predavač pomaže modelima da pronađu svoju unutrašnju snagu, jedinstvenu moć, samopouzdanje u poziranju, a sve to zasniva na psihološkim tehnikama, koje je, naravno, potkovala ogromnim iskustvom u poslu. 

Na jednoj od svojih radionica, Karizza je srela Innu Davydovu, modela u kome je prepoznala neverovatan potencijal i jedinstven stil poziranja. Inna je ranije išla na časove kod poznatog top-modela Coco Roche, ali i dalje nije imala dovoljno samopouzdanja da počne da traži posao na njujorškoj modnoj sceni. A onda je odlučila da Karizza bude njen put do zvezda. Karizza je investirala svoje ogromno znanje i ljubav u Inninu modeling karijeru, a fotografije koje gledate rezultat su njihovog zajedničkog rada. Inna kaže da je Karizza postala njen lični sensei, da niko u životu nije verovao u nju kao njena "učiteljica mudrosti", zahvaljujući kojoj je vrlo brzo debitovala na Njujorškoj nedelji mode i počela da se slika za prestižne modne magazine, od kojih je prvi L’Officiel. Zanimljivo je da Inna ima trideset godina i da ni sama nije verovala da će uspeti u modelingu, koji je odvajkada rezervisan za ekstremno mlade devojke, ali da ju je upravo Karizza ubedila da godine ne smeju da stoje na putu ka istinskoj strasti – koja bi trebalo da bude jedno jedino pogonsko gorivo za uspeh.

Karizza je nedavno napravila izložbu fotografija pod nazivom "APPLE INCISION", u Njujorku, koja je bila posvećena body positivity pokretu i različitosti. Bilo je to jedinstveno i komplikovano fotografisanje, kako bi fotografkinja prikazala mnogo simbola i značenja. Modeli su predstavljeni kao kraljice i kraljevi koji drže zmije i jabuke, a Karizza je želela da pokaže da, bez obzira na to da li vas ljudi vole ili ne, prihvataju ili ne, svako treba da se oseća jedinstveno.

Fotografije: Karina Poltavtseva (KARIZZA)

Model: Inna Davydova 

Šminka i frizura: Dmitri Puchnin

Odeća:

I

Zara kardigan

Inbstudio, čizme

II 

Versace, crvena haljina

Rene Caovilla, cipele  

III

Anne Fontaine, odelo

Jimmy Choo, cipele

H&M, top 

IV 

Helsinki, haljina

Rene Caovilla, cipele 

 

 English here: 

Karizza photographer has more than 10 years of experience in photography and fashion world. She has started as a model, later was working as a make up artist with top photographers in Europe and later realized that she wanted to show her own vision and that nobody can do it better than her. In her first year as a photographer she became famous in Ukraine and started to work with celebrities and fashion magazines. Later she made one of a kind and full of symbolic meaning photo exhibition, named “Personal Jesus”, in Ukraine, and attracted attention of the media. In 2016 she felt not enough space for her art in Ukraine and moved to New York where she joined body positive movement and became one of the top photographers in the world.

Karizza’s main mission was to pull out uniqueness of each model and show it to the world. For Karizza, photography  is much more than a beautiful picture, to create a masterpiece photographer should purely love the model and see her soul. With a huge experience as a model, make up artist, creative director and photographer Karizza noticed that most of models have a lack of posing, even professional models couldn't show their individual style and were coping someone, so than Karizza decided to create her Unique Model Class which is still one of a kind in the world to help models find their super power, confidence in posing based on psychological techniques and her huge experience.

On one of her classes Karizza met model Inna Davydova and saw great potential in her modeling style. Inna previously graduated from model classes of famous top model Coco Rocha but didn’t feel enough confidence to show herself in New York fashion industry so she decided to learn from Karizza and this became her path to the stars. Karizza invested all of her knowledges and love into Inna's modeling career and here you can see the result of their common work. Inna says that Karizza became her personal sansei and nobody was beliving in her as Karizza did so she felt ready to move in fashion world and had her first debut on New York Fashion Week and published in L'officiel. Inna was sceptical that she could have successful modeling career in her thirties but according to Karizza's opinion - age can’t stop real passion which is one and only way to success.

Recently Karizza made photo exhibition named "APPLE INCISION" in New York, which was dedicated to bodypositivity and diversity. It was unique and complicated photo shoot full of symbols and meaning. Models were presented as queens and kings holding snakes and apples and Karizza wanted to show that, no matter if people like you or not, accept your or not, everybody should feel unique.

Photographer: Karina Poltavtseva (KARIZZA) 

Model: Inna Davydova

Make up up and hair: Dmitrii Puchnin

Fashion credits: 

I

Zara, cardigan

Inbstudio, Boots

II

Versace, red dress

René Caovilla, shoes

III

Anne Fontaine, suit

Jimmy Choo, shoes

H&M, top 

 IV

Helsinki, dress

René Caovilla, shoes

 

 

Pročitajte još

Pročitaj još