Anthony Vaccarello je postao novi kreativni direktor kuće Saint Laurent

Saint Laurent i matična kompanija Kering potvrdili su da je Anthony Vaccarello novi kreativni direktor brenda, i da će odmah stupiti na to mesto, izveštava WWD.

Prvu kolekciju, za proleće 2017., prikazaće u oktobru. Istovremeno, njegova linija će napraviti pauzu kako bi mogao da se fokusira na obaveze u modnoj kući Saint Laurent, kako kaže PR kompanije Kering.

"Neverovatno sam zahvalan za priliku da doprinesem istoriji ove izvanredne kuće," rekao je Vaccarello u izjavi, nazivajući osnivaća kuće Yves Saint Laurent "legendom kreativnosti, stila i odvažnosti." 

Izvršni direktor brenda, Francesca Bellettini rekla je da je Vaccarello "savršen kandidat" za kuću, primetivši da on "u svojim siluetama besprekorno balansira između elemenata provokativne ženstvenosti i oštre muževnosti. On je prirodan izbor koji će pomoći da se izraži suština brenda Yves Saint Laurent," rekla je ona, sa referencom na femme-meets-rock-and-roll nasleđe koje je njegov prethodnik, Hedi Slimane, ostavio za sobom.

Izvršni direktor kompanije Kering, François-Henri Pinault, nazvao je belgijskog dizajnera "živahnom, mladalačkom snagom" koja će nastaviti da gradi na "čvrstim temeljima brenda" i pomoći da se "ostvari njegov pun potencijal."

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još