Hedi Slimane se povlači iz mode i postaje fotograf

Otkako je odustao od mesta kreativnog direktora Saint Laurent kuće u martu prošle godine, Hedi Slimane se nije previše medijski eksponirao.

Iako je modna industrija očekivala prelazak kreativnog direktora u neku drugu modnu kuću, Hedi je sve iznenadio svojim povratkom, ali u svetu fotografa. Njegov prvi rad je porfolio za "V Magazine" pod nazivom "Hedi Slimane's New York Diary". U portfoliu se nalaze umetnici, muzičari i pisci koji pokušavaju da ostvare svoje snove u Njujorku.

Naravno, ovo nije prvi put da se Hedi Slimane našao u ulozi fotografa. Kreativni direktor je fotografisao reklamne kampanje za Saint Laurent tokom četiri godine svog rada u modnoj kući. Pored toga, Slimane je voleo da fotografiše umetnost i modu za različite magazine, istovremeno vodeći svoj fotografski blog The Hedi Slimane Diary koji je napravio 2006. godine.

"Ovaj projekat je u toku i fokusirače se na jakoj kreativnosti. Pored istorijskih umetnika Njujorka, stalno pratim i dokumentujem nove generacije muzičara, pisaca, komičara i umetnika. Trenutno radim u Njujorku, ali pored toga i u Parizu i naravno, u Los Anđelesu u kojem živim", rekao je Hedi za New York Times.

Da li to znači da se Slimane nikada više neće vratiti u svet mode? Prema ovom intervjuu, neće u skorije vreme, ali: "Prirodno, fotografija će uvek biti tako, ali nikada nisam planirao da prestanem sa dizajniranjem. Nikada nisam rekao da ću prestati da dizajniram u budućnosti", dodao je na kraju Slimane.

Izvor: harpersbazaar.com

V.R.

Pročitaj još iz kategorije Modni dizajneri