Kako je Phoebe Philo redefinisala modni svet

Nakon deset godina rada na mestu kreativnog direktora, Phoebe Philo napušta modnu kuću Céline. Dizajnerka je ovo zvanično i potvrdila, izjavom da će jesenja 2018 kolekcija biti njena poslednja.

“Rad sa Céline modnom kućom je za mene bilo neverovatno iskustvo. Zahvalna sam što sam radila sa velikim talentima i posvećenim timom i želela bih da zahvalim svima koji su bili deo saradnji ili konverzacija... Bilo je neverovatno”, rekla je Phoebe Philo.

Nakon što je došla u Céline, Phoebe je promenila celu percepciju modne publike prema brendu. Uspela je da ga transformiše u jednu od vodećih modnih kuća sa prepoznatljivom i trendi estetikom. Kao dizajner “koji zna šta žene žele”, Phoebe je imala velike uspehe i pobede u modi. Ona je delom zaslužna za redefinisanje najvećih stereotipa u ženskoj modi, a zahvaljujući njenom inovativnom pristupu – promenila je mišljenje o onome što znači “moderno” i “klasik”. Chic camel mantili, pantalone i muževne jakne su deo naše svakodnevnice zahvaljujući njoj.

Zbof širokog razmišljanja i inovativnih kreacija, postala je vrlo uticajna dizajnerka. Imala je veliki uticaj na modu koju znamo danas. Vodeći se motom “za žene, od žene”, dizajnerka je zaslužna za mnogo trendova bez kojih ne možemo danas da zamislimo modu. Ona je ta koja je prva pomešala muževnost i ženstvenost u jednu siluetu i implementirala svoju viziju minimalizma u svetsku modu.

Njen sledeći korak je i dalje misterija. Svaka modna kuća će imati veliku sreću da ima takvog genija u svom timu. Priča se da će Phoebe zauzeti mesto Christophera Baileya u modnoj kući Burberry, ali još ništa nije zvanično potvrđeno... Vreme će sve pokazati.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još