Maria Grazia Chiuri nagrađena Nacionalnim ordenom Legije časti Francuske

Nakon nodržane haute couture revije, poznata dizajnerka je od Francuske dobila Nacionalni orden Legije časti koji je inače najviša titula koju može dobiti civilna osoba.

Prva žena na mestu kreativnog direktora kuće Dior, istakla je da “ne može da veruje” kada joj je uručen orden u Parizu. Događaj i zabava povodom dobijanja ovakve časti se odvijala na istom mestu gde je predstavljena i jesenja couture revija modne kuće, na kojoj je prisustvovao veliki broj poznatih, a između ostalih i Alber Elbaz, Valentino Garavani, članovi Chiurijeve porodice i mnogobrojni modni urednici. Dizajnerki je francusku legiju časti uručila ministarka rodne ravopravnosti, Marlene Schiappa, koja je pohvalila Mariju za upotrebu feminizma i aktivizma na pravi način u njenom radu.

Ovom prilikom, Maria Grazia se obratila mladim ženama koje se brinu o svojoj budućnosti. “Želela bih da im pošaljem poruku, da veruju u sebe i prate svoje instinkte. Dior je modna kuća koja reprezentuje ženstvenost i zbog toga mislim da je moj posao namenjen svim ženama, da budu svesne svog potencijala i zahvaljujem se kući koja me podržava u daje pravo glasa ženama i njihovom radu. Njihova posvećenost može promeniti svet”, rekla je dizajnerka.

Čestitamo!

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još