Objavljeni evropski finalisti Woolmark modnog takmičenja

Holandski dizajner ženske odeće David Laport i švedski kvartet koji stoji iza brenda muške mode L’Homme Rouge nastavljaju dalje ka finalu i dobijanju Woolmark nagrade čija će se dodela održavati u januaru u Firenci.

Evropa je jedna od šest regija koje učestvuju u ovom velikom modnom takmičenju, koje je pomoglo mnogim dizajnerima da oblikuju i pokrenu svoj posao – Gabrieli Hearts, Cottweileru, Teatumu Jonesu i Christianu Wijnantsu.

Sa njegovom vatreno narandžastom haljinom (koja je u potpunosti napravljena od merino vune, što je bilo pravilo takmičenja), David Laport je pobedio Wim Bruynooghe iz Belgije, Marka Kenly Domina iz Danske i Aiku Alemi iz Kazahstana.

L’Homme Rouge brend koji čine četiri dizajnera – John-Ruben Holtback i njegov brat Carl-Johan Holtback, Alex Trägärdh i Jonatan Härngren, predstavili su vodootpornu vunenu kombinaciju. Bred se borio protiv Miin-a iz Turske, Palomo-a iz Španije, Miro Saba iz Češke, 22/4 iz Nemačke, Jazz Kuipersa iz Holandije, Neo Design-a iz Srbije i Arte Antwerpa iz Belgije.

Pobednik takmičenja dobija novčanu nagradu od oko 160 hiljada dolara za pokretanje modne linije.

Foto: Instagram/@thewoolmarkcompany

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još