Raf Simons napustio Calvin Klein

Nakon malo manje od dve godine otkako je debitovao prvom kolekcijom za brend, dizajner je napustio mesto kreativnog direktora.

Prema sajtu Business of Fashion, belgijski dizajner je osam meseci ranije prekinuo postavljeni ugovor sa kućom. “Obe strane su zajednički odustale da sarađuju, usled razlika između pravca Calvin Klein Inc. prema kome brend želi da se razvija i kreativne vizije Rafa Simonsa”, napisali su predstavnici brenda u izjavi za medije.

Iako je odlazak dizajnera iznenadio mnoge, ne možemo reći da je potpuno neočekivano. U novembru je kompanija PVH Corp javno iznela nezadovoljstvo zbog visine prodaje. Takođe, uprkos tome što je dobio nagradu za najboljeg dizajnera ženske mode od strane američke modne federacije, obe kolekcije 205W39NYC i teksas su prozvane previše ležernim za kupce koji imaju luskuzniji “high fashion” stil.

“Radimo na popravljanju ovog modnog promašaja i verujemo da će CK Jeans ponuda biti mnogo komercijalnija i u skladu sa trendovima od početka 2019. godine”, rekao je Emanuel Chirico, izvršni direktor PVH kompanije. Takođe je otkriveno da modna kuća neće predstavljati kolekciju u februaru.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još