Ralph Lauren nagrađen titulom viteza

Ralph Lauren je dobio titulu počnog komandanta viteza britanskog carstva, koju mu je dodelio princ Charles na privatnoj ceremoniji u Bakingemskoj palati u Londonu.

Komadant viteza je jedan od najviših titula britanskog sistema koji prepoznaje izuzetna dostignuća i usluge naciji i znači da njen dobitnik zvanično dobija zvanje Sera za muškarce i Dame za žene. Ova nagrada se dodeljuje onima, poput Ralpha Laurena, koji nisu stanovnici Krunskih zemalja Komonvelta. On je prvi američki dizajner koji je dobio ovu nagradu.

“Imati ovu titulu dodeljenu od strane kraljice Elizabethe II i uručenu lično od njegovog vvisočanstva princa od Velsa je velika čast koju skromno prihvatam”, rekao je dizajner. “Oduvek sam bio inspirisan istorijom, tradicijom i kulturom Velike Britanije i istorijske veze koju naše dve zemlje dele. Ovo je jedna od najcenjenijih nagrada koju sam dobio u ovom specijalnom trenutku, u mojoj 50-godišnjici.”

Tokom njegove karijere koja traje više od pet decenija, Ralph Lauren je dobio dosta nagrada, poput Ključa grada Njujorka koju mu je uručio major Michael Bloomberg za njegove neverovatne građanske doprinose i francusku titulu Legije časti za doprinose koje je doneo kao dizajner, biznis lider i filantropista.

Čestitamo ser Ralphe!

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još