Balmain predstavio kolekciju inspirisanu stilom osamdesetih

Poslednja kolekcija Oliviera Rousteinga je fokusirana na mešavinu najsjajnijih i najupadljivijih referenci koje smo mogli da vidimo u poslednjih nekoliko decenija.

Poslednjih nekoliko sezona modne kuće, kada se uzme u obzir stil dizajnera kojim je osvežio izgled brenda, bile su vrlo suptilne, ali su se s vremena na vreme upadljivi detalji. Za prolećnu 2019 kolekciju, Olivier je odlučio da sve bude jače, veće, upadljivije, sjajnije, bolje: od kastinga do silueta. Reviju je otvorila Cara Delevingne, koja ju je takođe i zatvorila, što je posebno obradovale sve prisutne (jer se manekenka posvetila glumi).

Odeća je predstavljena u nekoliko “etapa”. Prva je bila serija potpuno belih stajlinga, akcentovanih srebrnom bojom i mnoštvom detalja, zatim su usledili outfiti akcentovani crnim desenima koji su podsećali na nasumično isproskanu farbu i trouglasti motivi. Sve je pratile muzike iz ere osamdesetih, tačnije, od 1980. do 1993. godine. Od “When Doves Cry” čuvenog Princa, do “Another One Bust the Dust” grupe Queen. Komadi finiširani delovima polomljenog stakla prelivali su se u pastelnim bojama, a zatim su predstavljena i ozbiljnija odela. Posebnu referencu na osamdesete godine su kreirale moderne torbe od providnih materijala i baggy duboke čizme koje su modeli nosili uz mini haljine i isprane teksas jakne.

Pogledajte istaknute stajlinge iz prolećne Balmain kolekcije!

V.R.

foto: fashionista

Pročitajte još

Pročitaj još