Chanel Haute Couture proleće 2019: mediteranska bašta i opušteni vibe

Ove sezone je Grand Palais postao velika mediteranska bašta, jedne prelepe velike kuće.

Bazen okružen drvećem i južnim biljkama su u savršenoj harmoniji, a putevi koji su predstavljali modne piste su podsećali na one iz bašti 18. veka. Tačno je da je ovaj period, inače jedan od omiljenih Karla Lagerfelda inspirisao dizajnera za novu kolekciju koja odiše francuskih luksuzom i ručnim radom. Pored umetničkih tema tog veka, ovog puta je glavnu ulogu dobilo cveće koje je istovremeno činilo i srce nove prolećne couture kolekcije modne kuće. U vidu vezenih motiva, čipki, na ukrasnim perima, kao iscrtani desen, u smoli i keramici, pa čak i aksesoarima za kosu – cvetovi su pronašli svoje mesto i učinili ovu liniju izuzetno posebnom.

Predstavljene su haljine, kompleti, odela, različiti aksesoari i neodoljiva obuća među kojom su se posebno istakle potpetice sa kaiševima inspirisane cipelama iz 18. veka. Svaka silueta je osmišljena do savršenstva i kreirana tako da nema ni jednu manu, što još jednom pokazuje kvalitet i istoriju Chanel kuće.

Za kraj je ostavljeno najbolje - ovog puta umesto raskošne venčanice, Karl Lagerfeld je zamislio nešto drugo i drugačije – mlada je prekršila sva modna pravila i ispod belog vela prekrivenog srebrnih šljokicama, zakoračila je u bogato ukrašenom kupaćem kostimu i kapom za plivanje.

Kako izgleda kolekcija, pogledajte u galeriji!

V.R.

foto: Chanel

Pročitajte još

Pročitaj još