Donatella Versace obeležila rođendan Giannija Versacea pre-fall modnom revijom

Italijanska modna kuća je predstavila svoju prvu pretkolekciju na reviji koja je istovremeno proslavila i 72. rođendan njenog osnivača.

Versace je debitovao prvo pre-fall revijom koja je održana u Njujorku, a na kojoj je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti, kojima loše vreme ni malo nije smetalo. U prvim redovima smo mogli da vidimo Kim Kardashian i Kanye Westa, Lupitu Nyong’o, Dianu Kruger, Tracee Ellis Ross, Young Thuga, 2Chaniza, Blake Lively i Paris Jackson.

Prvi stajlinzi, kojima je otvorena revija su posvećeni “jakim ženama”, poput burgundi kaputa od vinila, klasičnog trench mantila, kožnih dubokih čizama i potpuno crnih odela kompletiranih prepoznatljivim Versace notama poput zihenadli i zlatnih dugmića. Stil Njujorčanki se ogledao u svakom stajlingu, naročito kada su modeli počeli da izlaze sa koferima dekorisanim logotipima brenda i predimenzioniranim tote torbama ispod ruku. Ove sezone je Versace takođe motiv džungle shvatio ozbiljno, pa su se kroz čitavu kolekciju provlačili motivi animal printa: od zebrastih čarapa i rolki, do mini suknji, party haljina i kaputa sa šarama koje su podsećale na krzno žirafe.

Kao i tokom prošlih sezona, Donatella je unela i u ovu kolekciju dašak nostalgije, što se posebno ogledalo u dve statement haljine koje su doživele svoj povratak: crna haljina sa zihenadlama iz prolećne 1994. sezone koju je proslavila Elizabeth Harley i lepršava, potpuno otvorena haljina koju je Jennifer Lopez nosila na dodeli Grammy nagrada 2000. godine, a koja je ovog puta unapređena desenom sa srcima. Nju je nosila Amber Valetta, kao i pre 18 godina, kada je na modnoj pisti nosila originalnu verziju.

Pogledajte kako izgleda cela pre-fall kolekcija modn ekuće Versace.

V.R.

foto: fashionista

Pročitajte još

Pročitaj još