Dries Van Noten na pariskoj nedelji mode

“Mi uvek kažemo da je moda reflekcija našeg vremena. Pa, možda je vreme da se to prekine! Hajde da uradimo nešto optimistično, uživamo u stvarima – i zaista se potrudimo oko toga”, rekao je Dries Van Noten.

Dries Van Noten je na reviji predstavio raznovrsnost. Ne samo u kastingu modela, među kojima su bile i njegove muze, već i u siluetama i oblicima kreacija. Takođe, za razliku od mnogih dizajnera koji su predstavili kolekcije za neodređena godišnja doba, na njegovoj reviji smo mogli da vidimo isključivo komade za prolećnu i letnju sezonu.

Cela kolekcija je zračila elegantnom ženstvenošću, u kojoj nije bilo mesta za sportski stil prema kome teže svi. Materijali i siluete se podsećale na modu dvadesetih, tridesetih, četrdesetih, šezdesetih i osamdesetih i dizajner je praktično uspeo da spoji nekoliko decenija mode u jednu potpunu liniju. Jedini detalj koji je inspirisan današnjim trendovima jesu prozirni materijali kojima dizajner nije uspeo da odoli. Generalno je kolekcija izgleda osvežavajuće, bez želje da bude bliža milenijalcima – a samim tim i unikatna u moru revija koje su težile ka istom cilju.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još