Giambattista Valli jesenja 2017/18 kolekcija predstavlja romantičnu stranu mode

Nakon predstavljanja linije Giamba za jesenju sezonu u gotičkom stilu, dizajner je odlučio da za glavnu kolekciju istakne romantičnu stranu mode.

Giambatista Valli jesen/zima 2017/18 kolekcija predstavljena je kao haute couture sa jakim pariskim dodirom kroz sve kreacije. Međutim, dizajner nas je iznenadio sa Nike helankama na pisti, često ih uparujući sa više strukturisaim i elegantnijim komadima. Ako ste mislili da visoka i sportska moda ne mogu da idu zajedno, posle pregleda ove revije ćete se sigurno predomisliti.  Dizajner je u stvari želeo da predstavi kolekciju kroz ilustraciju žene koja nosi sportske pantalone nakon treninga sa modernom jakom i stiletto čizmama i odlazi u pariski život. “Moja žena se ne brine za modu, baš kao i ja. Neću da se povinujem trendovima.”

Kao rezultat, vajb cele kolekcije je da treba uvek eskperimentisati bez straha i sa puno samopouzdanja nositi ono što nam prija i što nam se sviđa. Zato je cela kolekcija izgrađena na kontrastnim dezenima. Ipak tri motiva su bila glavna: “pied-de-pule” dezen, rese i nabori i silueta peščanog sata.

V.R.

Pročitaj još