Giambattista Valli predstavio prolećnu kolekciju na pariskoj nedelji mode

Italijanski dizajner je imao unikatnu ideju za prolećnu kolekciju: njegovi dizajni su pričali ljubavnu priču između skromnog italijanskog umetnika Maria Schifana i spisateljice Nancy Ruspoli koja potiče iz aristokratske porodice. Prolećna kolekcija je u stvari kontrast između bogatstva i siromaštva – koji se retko sreće u visokoj modi.

Cvetne i haljine sa karnerima su i ovog puta bile deo kolekcije, a pored glamuroznih dizajna, Valli je dodao i komade koji predstavljaju ‘radničku klasu’. Ti stajlinzi su bili skromniji i upareni sa ravnom obućom. Linija je bazirana na kontrastu dva sveta, međutim, iako su potpuno različita, dizajner je uspeo da ih spoji i kreira jedinstvenu harmoniju. Neočekivani deo revije su činili unisex teksas komadi.

Takođe smo mogli da vidimo i prozirne kreacije koje su prikladne za svakodnevno nošenje, što jevrlo bitno kada je ovakva odeća u pitanju. Dizajner je otkrio da je hteo da predstavio mnogo novih i različitih opcija kako bi svaka žena mogla da izabere nešto za sebe i svoj stil. “Malo opuštenosti i davanje ženama koje znam više opcija za biranje”, rekao je dizajner.

V.R.

Pročitaj još