Givenchy jesenja couture kolekcija: mesečeva reka u Maraisu

Po prvi put, modna kuća Givenchy je otvorila couture nedelju mode u Parizu.

Kao glavna inspiracija za novu kolekciju je bila povezanost dizajnera i osnivača kuće Huberta de Givenchy i glumice Audrey Hepburn koja je bila njegova muza. “Audrey ima ogroman uticaj na Givenchy, toliko da se njen stil nalazi u svemu”, rekla je dizajnerka Clare Waight Keller, koja je na reviji pored izuzetnih kreacija publici predstavila i portrete i skečeve Huberta de Givenchyja. “Rekao mi ej da budem jaka, verovao je u eleganciju i u chic izgled. Zato sam imala potrebu da odam poštovanje takvoj viziji žene u ovoj kolekciji.”

U jesenjoj couture kolekciji se ogleda ekspresija modne čistote, od srebrnih suknja od faille materijala i redingot ogrtača, do romantičnih ogrtača sa perjem i prelepih haljina sa tulip okovratnikom. Predstavljene su i haljine bogate luksuznih perjem, siluete sa jakim ramenima, ali i komadi ukrašeni antracit vunom i sjajnim detaljima.

Posebnu i poslednju notu celokupnoj reviji je dala kompozicija Henryja Mancinia, “Moon River” (“Mesečeva reka”), uvodna pesma filma “Breakfast at Tiffany’s” u kome je Audrey Hepburn, obučena u Givenchy kreacije, postigla najveći uspeh.

Pogledajte kako izgleda couture kolekcija modne kuće Givenchy.

V.R.

foto: vogue

Pročitajte još

Pročitaj još