Hugo Boss na milanskoj nedelji mode

Za prolećnu 2020 sezonu, modna kuća Boss je otputovala iz Njujorka u glavni grad mode – Milano, gde su se strast prema ručnom radu i ličnom isticanju kroz stil spojile u novoj kolekciji: BOSS Individuals.

Nova kolekcija otkriva mnoge espekte BOSS žena i muškaraca, kombinovanih na više načina koji su istovremeno lični i nepogrešivog BOSS stila. Prepoznatljiva sofisticiranost je ovog puta redefinisana i reflektuje novi stav oblačenja kojim ulazimo u novu deceniju – stav koji stavlja moć individualnosti u svoju srž. Iako novo poglavlje počinje u Italiji, deo “Velike Jabuke” i dalje ostaje uz brend jer je u njoj pronađena glavna inspiracija, što se najviše ogleda u dizajnima na koje su uticali visoki neboderi, obala i na kraju veliki broj ljudi.

Silueta odela je u prolećnoj liniji opuštena, dok su sportski komadi dobili unapređenje elegantnijeg stila, što je dodatno otvorilo nove mogućnosti za stilizovanje i kombinovanje. Ostavši odani BOSS nasleđu, krojevi su čisti i sofisticirani, ali sa opuštenijom notom, dok je sportski deo rafinisan kroz oštre krojeve i kvalitetnije materijale. Na reviji su modeli kratke jakne nosile neobavezno vezane oko struka uz pantalone sa širokim nogavicama ili suknjama na preklop, dok maksi haljine od svile dačaravaju letnju eleganciju. Takođe su se posebno istakli i fluidni kaputi koji su nošeni uz većinu različitih stajlinga zahvaljujući “utility” elementima od osvežavajućeg pamuka, nappa kože i ultra-nežnog velura. Sjajni materijali su dodali posebnu modernu dozu outwear komadima.

Intrigantno zanatstvo reflektuje dubinu ispod površine, koja samo čeka d bude istražena. Koža obrađena na sve načine je u fokusu, od pečvorka do laserski sečenih detalja radi krerianja lepršavih haljina, ali i letnja svila i pamuk. Paleta boja je osvežavajuća i svetla, kompletirana detaljima u vibrantnim nijansama i krasi različite izglede, od kompletnih stajlinga u jednoj boji do pruga i geometrijskih šara sa druge strane. Što se tiče obuće, BOSS je za proleće pripremio kožne sandale, papuče na potpeticu i modele od pletene kože, Oxford cipele i chunky patike, dok smo među aksesaorima videli kožne predimenzionirane tašne i rančeve, finiširane inicijalima osobe koja ih nosi.

Pogledajte kako izgleda!

V.R.

foto: Hugo Boss

Pročitajte još

Pročitaj još