Hugo Boss predstavio novu kolekciju za proleće/leto 2019 sezonu

Redizajniranje prošlosti

Podsećanjem na hedonističke rejv žurke devedesetih, Hugo Boss prolećna revija je održana u Motorwerk-u – originalnom domu berlinske tehno muzike.

Nazvana „Mixmasters“, proleće/leto 2019 linija je inspirisana onima koji mešaju i spajaju stilove različitih dekada kako bi kreirali jedistvenu estetiu. Kolekcija promoviše „uradi sam“ pristup modi, donoseći ideju o samoekspresiji i prilagođavanju u prvi plan. Sa uticajem kreativne energije i eklektičnog stila sa ulica Berlina, Hugo postavlja pravila u narednoj prolećnoj sezoni.

U obe kolekcije (muškoj i ženskoj) su predtavljeni komadi koji evociraju na ulični stil Berlina. Kompletirani prilagođenim elementima poput traka za zatezanje, arhivski Hugo dizajni su redizajnirani u vidu preuveličanih Hugo sakoa, haljina-pantalona, slip haljina uparenih sa dresovima od najlona i svetlim kupaćim kostimima od likre. Hugo takođe predstavlja raznobojnu alternativu poslovnoj odeći: isprane teksas jakne u žutoj boji, sa odgovarajućim farmerkama ravnog kroja za muškarce i super kratkim šortsevima za žene. Kontrast je takođe jedan od važnijih elemenata kolekcije, kao što su na primer prirodna vlakna i sintetički materijali.

Kada je reč o desenima i motivima, kolekcija kao što smo već rekli, uzima inspiraciju iz kulture devedesetih. Grafički motivi su bazirani na izgledu berlinskog zida: posteri bendova i klubova se mogu naći na muškim majicama, dok se slike mutnih ruža mogu naći na ženskim haljinama. Paleta kolekcije je karakteristćno ekscentrična, sa bogatom količinom acid-žute, akcentima u bledo plavoj i zagasito-pink, neonsko narandžastoj – koji čine kontrast naspram minimalne bele i neutralnih boja koje se provlače kroz liniju.

V.R.

foto: Boss

Pročitajte još

Pročitaj još