HUGO predstavio kolekciju za proleće/leto 2018

Modni brend HUGO predstavio je novu žensku i mušku proleće/leto kolekciju u Firenci. 

Kolekcija je inspiraciju pronašla u vudu simbolici, fokusirajući se na umetnost, ekspresivnost i umetnike kao individue. Reflektujući fotografije umetnika kao što je Basquiat i njihovo prirodno izražavanje stila, izgled kolekcije je upravo inspirisan ovim kreativnim duhom – nošenjem dragocene odeće na najjednostavniji način. Sa genom nekonvencionalne mode, brend se osvrće na umetnike kao na autsajdere koji stvari vide iz drugog ugla i misle drugačije, donoseći takav pristup oblačenju. Osetljiv ali slobodan, ovo je neko ko prati svoja pravila, baš kao HUGO.

Mnogi komadi iz kolekcije služe kao platno. Umetnički printovi, stvoreni u saradnji sa dizajnerom Charlesom Jeffreyem, pronašli su svoje mesto na muškim majicama i ženskim haljinama od organze. Što se tiče kroja i oblika, nova kolekcija vuče inspiraciju iz prve HUGO kolekcije iz 1993. godine. Siluete su lagane i opuštene sa uskim bodi haljinama do kolena, oversize jaknama i jednostavnim pantalonama, dok su krojevi odela provučeni kroz drugačiji objektiv, sa konstrukcijama sa prugama na leđima i preuveličanim proporcjiama. Naspram ovoga postoji i balans koji se ogleda u sakoima i majicama koje imaju ravnu liniju i prate oblik tela. Veliki broj odeće je unisex, poput pidžama-odela, oversize krojene jakne ili kombinezona sa kaišem.

Kada su aksesoari u pitanju, HUGO se novoj kolekciji poigrao sa proporcijama i stilom. Muške torbe su preuveličane, dok je cipelama dodata debela, mala potpetica. Ženske torbe su, za razliku od muških, smanjene na minijaturne proporcije, dok je minđušama data dužina. Boje kolekcije su generalno neutralne – od tonova bele i bež, do kaki sa malim primesama plave, žute i crvene.

Za potrebe modne revije, brend je tranformisao staru fabriku u Firenci uz pomoć HUGO umetnika. Stotine sveća je gorelo, a svaka površina je bila prekrivena umetničkim izrazom - skicom, crtežom ili grafitom. Nakon revije, muzičarka, producent i vizuelni umetnik M.I.A je izvela ekskluzivni performans za publiku.

Pročitajte još

Pročitaj još