Jesenja Moschino ekstravagancija

Jeremy Scott na čelu modne kuće Moschino je poput deteta u prodavnici slatkiša. Pregledati arhive te kuće je poput čeprkanja po najslađim delovima modne istorije. Ne samo najslađe nego najblesavije, najživlje, najvragolastije. Zato je to spoj iz (modnog) raja. Ko bi bolje redizajnirao 80e u svom tom džinsu i koži, uz mašne od predivnog tafta?

Iz 80ih nam stižu i bajkerski crni look-ovi uz obavezan leopard dezen i lance. Tome dodajte odnekud poznate perle i dvostruke znake pitanja. Moschino je kao dete u svetu mode, koje voli da se zabavlja i zbija šale. A ako iko ima smisla za humor, onda je to Karl Lagerfeld, zar ne?

Od tog trenutka, Scottova modna mašta se zapalila. Bukvalno. Serija koktel haljina i smokinga iznenadila nas je spaljenim rubovima, dok su se neki komadi još pušili tokom šetnje po pisti. Efekat je oduševio posetioce revije i pritajene piromane.

A chandelier minđuše? Scott je i to podigao na viši nivo. On nam je poslužio chandelier haljinu. Ne znamo kako bi izgledao pokušaj ulaska u taksi ili prolazak kroz vrata u toj haljini, ali na pisti se predivno kretala, i definitivno predstavlja komad koji bi uneo svetlost u svaku prostoriju. (ha ha)

Skeleton odela videli smo u prvom delu revije inspirisanom 80im godinama, kao i u poslednjem, 'piromanskom' segmentu revije. Na teksas i crnu koži prišiveni su lanci tako da podsećaju na kosti, dok su na crna satenska odela tu ulogu dobili kristali. Pomalo uvrnuto, ali i beskrajno cool. I ne bi nam smetalo da na ovogodišnjoj dodeli Oscar nagrada vidimo Lady Gagu u nekom od ovih komada dok svi ostali ponavljaju već bezbroj puta viđene toalete...

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još