"Kalifornijski povetarac" u novoj BOSS proleće/leto 2019 kolekciji

Nova prolećna kolekcija modne kuće Boss, debitovala je na prvoj reviji co-ed formata u sklopu Nedelje mode u Njujorku.

Ove sezone je modna kuća Boss glavnu inspiraciju pronašla u Kaliforniji, njenim primorskim gradovima i modernim kućama čiji se pogled pruža na Tihi okean. Fuzija plaže i metropolitskog života dala je svežu notu celokupnoj kolekciji, što se najbolje vidi u preciznim dizajnima koji su dobili opušten vibe. Paleta boja je vazdušasta i prilično cool. Nežna boja rumenila i bledo plava su spojene vibrantnom burgundi i teget, dok su stajlinzi u potpuno beloj boji kolekciju prineli korak bliže letu. Svetlo tirkizna, narandžasta i tamno žuta akcentovale su stajlinge na pravim mestima.

Kako za žensku, tako i za mušku kolekciju, prepoznatljivi Boss krojevi su ostali elegantni i jednostavni, ali ovog puta sa dozom opuštenosti u vidu laganih materijala i zabavnih tekstura. Odela su kreirana od naboranog pamuka i osetljivog materijala, dok su lagani kaputi od najlona i jakne dobile neočekivanu svežu teksturu. Precizni nabori su ulepšali suknje; bluze i haljine su oštro sečene uz istovremeno ostavljenu fluidnost koja je dobijena upotrebom viskoze i satena. Čak je i pletivo dobilo svoju letnju verziju u formi džempera od skoro potpuno transparentnog materijala i krop silueta. I ove sezone nisu zaobiđeni sportski krojevi i dizajn. Surferske pruge su pronašle svoje mesto kao aplikacije na odeći, a posebno na haljinama i outwear liniji, čiji su se hibridni stilovi posebno istakli. Stručan ručni rad i tehnike su vidljive golim okom, jer je svaki detalj, pa i nabor, ručno napravljen, što kolekciji daje još posebniju notu i veći kvalitet.

Što se tiče aksesoara, linija je uključila “bucket” torbe i elegantne dizajne kreirane od super-nežne kože. Stajlinzi za muškarce su finiširani patikama i derbi cipelama, dok su privlačne sandale za žene dpizajnirane tako da se mogu nositi kako na plaži, tako i u gradu. Finalne note predstavljenih stajlinga činili su šeširi sa širokim obodom i naočare za sunce u različitim nijansama.

Šta je Boss pripremio za prolećnu 2019 sezonu, saznajte u galeriji. 

foto: Boss

Pročitajte još

Pročitaj još