Milano – platforma za nova modna lica

Italijanska modna prestonica Milano se oduvek smatrala platformom za isticanje novih imena u svetu mode, ali i odskočnom daskom za manje poznate brendove i lica.

I ove godine je Milano bio domaćin mnogim dizajnerima i modnim kućama, a publika je mogla da uživa u preko 500 događaja i 56 zvaničnih modnih revija. Tokom Nedelje mode koja je trajala od 17. do 23. septembra, nesumnjivo su najviše pažnje skrenule velike modne kuće Versace i Gucci.

Kreativna direktorka, Donatella Versace se vratila korenima brenda i predstavila elegantnu i glamuroznu kolekciju obogaćenu statement desenima i formalnim siluetama. Ipak, najviše ovacija je dobila Jennifer Lopez koja je iznenadila sve svojim prisustvom na modnoj pisti, u unapređenoj verziji Versace “jungle” haljine koju je nosila na dodeli MTV nagrada sada već davne 2002. godine. Što se tiče prolećne kolekcije brenda Gucci, Alessandro Michele je otkrio malo drugačiju kolekciju kojom je najavio “pročišćavanje” od “Guccification” stila na koji smo do sada navikli, a koji se sastojao od izmešanih bogatih desena i spojivo-nespojivih kreacija koje su budile različite (ali pozitivne) emocije u modnim zaljubljenicima. Takođe treba spomenuti i povratak dizajnera Romea Giglija koji se nakon nešto duže pauze vratio na modnu scenu kolekcijom ispunjenom romantičnim dizajnima u pastelnoj paleti boja.

Milano je ove godine iznedrio i veliki broj novih imena, kako među dizajnerima, tako i među modelima. Tako smo mogli da vidimo neverovatne kolekcije austrijske dizajnerke Anne Zhille - čiji se stil fokusira na novim, originalnim printovima i italijanskog brenda Lady Sciamat – do sada poznatog po ručno krojenim muškim odelima. Što se tiče aksesoara, najviše su se istakli dizajni finske dizajnerke i arhitekte Isabelle Pie Ayoub (predstavila je liniju torbi “Magri”), ženske cipele Manuele Gomez i custom-made nakit Patricia Parade.

Na ovogodišnjoj milanskoj nedelji mode je debitovala i mlada modna zvezda Elisa Egger, sestra top modela Alessandra Eggera, koja je ni manje ni više predstavila nove dizajne za brendove Versace i Romeo Gigli, dok su zadužene za pronalaženje novih talenata bile Flavia Cannata i Cris Egger.

Pročitaj još iz kategorije Revije