Miuccia Prada na MFW: stil pre mode

Italijanska modna kuća je prepoznatljiva po stilu koji je uvek za jedan korak ispred svih trendova.

Kada se vratimo na reviju u Njujorku u kojoj je predstavljena Prada resort kolekcija, mogli smo da uvidimo da je dizajnerka umesto slepog praćenja trendova odabrala da ih transformiše u klasične stilove koji predstavljaju srž modne industrije. Nova prolećna kolekcija nije izuzetak jer, prema rečima Miuccie, “kolekcija stavlja moć žene pre samog odevanja, ali i stil pre mode”.

Linija je idealna za kreiranje individualnih stilova, pa stoga obiluje jednostavnim komadima poput krojenih jaknica sa širim reverima, vintage haljina ili midi modela sa podvrnutim rukavima. Fokus je stavljen na komade koji se mogu mešati i spajati sa ostalima, što daje veliku slobodu za kreiranje unikatnog look-a. Ipak, mora se istaći da Prada više teži ka odeći koja može biti formalnog stila.

Međutim, Prada kolekcija ne bi bila potpuna bez “ružne” mode koji se smatraju “it” komadima. Komadi “spremni za Instagram” u vidu predimenzioniranog nakita od školjki ili neobičnih modela torbi, akcentovali su stajlinge i privlačili dosta pažnje. Baket kape su takođe debitovale na prolećnoj reviji.

Pogledajte kako kolekcija izgleda!

V.R.

foto: Prada

Pročitajte još

Pročitaj još