Modna kuća Dior predstavila couture kolekciju za jesenju sezonu

Nova linija Dior modne kuće odiše jednostavnošću, ženstvenošću i klasičnom elegancijom sa modernim preokretom na kodove modne kuće.

Da bi se jedna kolekcija pripremila, potreban je jedan veliki tim koji radi nedeljama, a nekad i mesecima, šijući i krojeći nove dizajne. Izvan industrije – malo ljudi zna da je tim, veličine manjeg sela, uspeo to da napravi. Zato je kreativna dizajnerka Maria Grazia Chiuri odlučila da ovu couture linije posveti svom ateljeu.

Iako je dizajnerka uspela da stil modne kuće približi milenijalcima svojim majicama sa moćnim natpisima poput čuvenog “We Should All Be Feminists” modela, ali i da probudi nostalgiju, kao sa povratkom sedlo-tašne sa početka 2000-ih, jesenja couture revija kuće je pružila nešto za dame svih godina – opcije za svakodnevni, ali i večernji stajling koje su ujedno i pametni i bezvremeni dodaci svačijeg garderobera.

U zagasitoj paleti boja koja uključuje crnu, teget, sivu, nude, puderasto roze, zelenu i zlatnu nijansu, predstavljeni su unapređeni Dior komadi poput strukturisanih kaputa i odela, lepršave haljine sa istaknutim strukom i plisiranim suknjama, krojene jakne sa dramatičnim, voluminiziranim rukavima i skromne, ali moderne haljine sa dugim rukavima. Na sredini revije je predstavljena linija metalik zlatnih odela koja su isticala različite delove tela – od modela do modela. Blejzer sa dubokim V-dekolteom je izgledao seksepilno, dok su jakne dužine do kukove podsetile sve na rane dane Dior kuće. Predstavljena večernja odeća je izgledala praktično za svakodnevni stajling, ali i dovoljno elegantna za crveni tepih.

Pogledajte kako izgleda Dior couture kolekcija.

V.R.

foto: fashionista

Pročitajte još

Pročitaj još