Modna kuća Mona predstavila novu kolekciju - Moonlight

Brojne poznate ličnosti i predstavnici medija su uživali u elegantnoj atmosferi zagrebačkog Muzeja Mimara gde je upriličena večera za osamdeset odabranih zvanica i prezentacija limitirane kolekcije „Moonlight“ sa potpisom poznate modne kuće Mona.

Moderni glamur interpretiran je kroz modele izrađene od kombinacije kvalitetnih i neobičnih tkanina. Monin dizajnerski tim koji čine Ana Pavlović, Dunja Sabljić, Ana Tara Radonjic, Kristina Gajić i Marina Korać, bio je inspirisan refleksijama i mističnim odrazima svetla koji su dočarani kroz niz upečatljivih tkanina, a koje obično vežemo za neke svečanije događaje i partije. Taft svila, moćna koža sa lakiranim uzorkom, vinil i šljokice, odabir su svake moderne žene za statement večernji styling što su nam dizajnerke sinoć dokazale. Kolekcijom „Moonlight“ dominiraju haljine s naglaskom na seksepilne koktel krojeve koji će sigurno privući pažnju zbog detalja i materijala od kojih su izrađene. Jednostavna crna koktel haljina bez naramenica postaje moćna kreacija zahvaljujući teksturisanoj lakiranoj koži sa ljubičastim odsjajem. Statement komad je voluminozna koktel haljina od vinila koju krasi predimenzionirana mašna, ali i vinil suknja visokog struka sa drapiranim detaljem koja je samouveren nosilac večernjeg stajlinga.

Pored haljina, u kolekciji se nalaze pantalone, bluze i suknje koji mogu poslužiti kao idealan komad za kompletiranje odevne kombinacije. Kolekcijom prevladavaju tonovi crne, bordo i ljubičaste boje, sa akcentima u srebrnoj i zlatnoj. Torbe stilski prate kolekciju, a naglasak je stavljen na igru forme kroz geometrijske oblike i drapiranje. Svaki prikazani look je finiširan cipelama hrvatskog brenda Z_Code_Z koji je ekskluzivno dostupan na poznatoj internacionalnoj platformi ASOS.

Kolekciju su s oduševljenjem pozdravile brojne poznate ličnosti i obožavateljke brenda MONA. Prezentaciji i večeri su prisustvovali brojni dizajneri, influenseri, modnii urednici i stilisti. Nakon prezentacije zvanice su se opustile uz večeru i Moonlight Menu koji je specijalno kreiran za ovu priliku.

MONA je s ovim događajem proslavila službeni dolazak na hrvatsko tržište i to nakon otvaranja prve samostalne prodavnice u Zagrebu na adresi Ilica 38A. Kolekcija „Moonlight“ će se naći u prodaji od 18.11.2019. u odabranim MONA buticima i na zvaničnom webshopu kuće.

Photo: Mateja Vrčković

Pročitajte još

Pročitaj još