Modom za planetu: Stella McCartney predstavila svoju viziju u Parizu

Prirodni, veganski materijali, održivost i vizija modne industrije koja ne šteti planeti Zemlji jeste ono što pokreće rad čuvene dizajnerke Stelle McCartney i čini da on bude jedinstven. Ovog puta, dizajnerka je inspiraciju pronašla u Northern soul pokretu  što je rezultovalo komadima poput pantalona sa širokim nogavicama z ažene i muškarce, haljinama sa istaknutim jakim ramenima i čizmama na platformu koje su zaokruživale većinu stajlinga. Posebnu pažnju su privukle i čizme brenda Hunter (njen muž je kreativni direktor) kreirane u saradnji sa dizajnerkom, a koje su nošene sa Yulex čarapama – alternativni neopren materijalu – sa motivima konja, po kojima je modna kuća i prepoznatljiva.

Etika održivosti je u bukvalnom smislu utkana u kolekciju, u vidu recikliranih vintage komada na pečvork jaknama, haljinama kreiranim od majica koje su iscepane i ponovo sastavljene i kaputa od veštačkog krzna koji imaju izgled pravog, ali su lagana kao pero.

Posebno specijalni su bili aksesoari u svetlim bojama, nastali u saradnji dizajnerke sa umetnicom Sheilom Hicks. U vidu kaiševa ili ešarpa, unele su neverovatno mnogo energije pretežno zemljanoj paleti boja.

V.R.

foto: Stella McCartney

Pročitajte još

Pročitaj još