Nedelja mode u Milanu: Antonio Marras, Missoni, Salvatore Ferragamo

Pogledajte jesenje kolekcije poznatih dizajnera, koje su predstavljene na milanskoj nedelji mode.

Antonio Marras

Jesenju kolekciju dizajnera najviše su činile zanimljive, slojevite kreacije sa kariranim dezenom u zemljanim tonovima. Komade su nosile mlade osobe , različitih zanimanja, tako da je revija generalno izgledala vrlo zanimljivo i sveže. Kako je dizajner objasnio, moda ne bi trebalo da ima granice između godina, boje kože, polova i bilo čega drugog.  

Revija je bila co-ed formata, tako da je Marras predstavio pored ženske kolekcije i mušku. Obe kolekcije su napravljene od istog materijala i imale su iste detalje poput herringbone dezena i jakne od tvida. Uključeni su i odevni komadi inspirisani street style-om – parka jakne i trenerke i nekoliko somotskih haljina u žutoj i tirkiznoj boji. Na kraju revije, dizajner je zajedno sa svojim psom protrčao kroz reviju i pozdravio sve prisutne.

Missoni

U Missoni jesenjoj 2017/18 kolekciji su dominirali raznobojni i svetli pleteni komadi, međutim ono što nam je najviše skrenulo pažnju jesu roze kape sa mačijim ušima koje su metaforički predstavljale podršku ženama i borbu za ženska prava. One su se nalazile na svakoj stolici, a na kraju su ih nosili svi modeli. Kape su bile zanimljiv dodatak, pogotovo tokom finalnog dela revije kada su i posetioci stavili ove simpatične kape na glavu.

Angela Missoni je na reviji podelila svoje stavove i razmišljanja sa publikom. Stala je ispred svih i rekla: “U vreme nesigurnosti, postoji veza između nas koji nas mogu održati snažnim i sigurnim: veza koja ujedinjuje one koji poštuju ljudska prava svih. Pokažimo svetu da je modno društvo ujedinjeno i hrabro.” Njena solidarsnot i shvatanje žena se nije samo videla kroz nijanse kolekcije i nekoliko dizajna, već i kroz njene reči. Kolekcija je generalno predstavljena kao svetla sa složenim dizajnom i pletenim komadima.

Salvatore Ferragamo

Salvatore Ferragamo jesenja kolekcija je pokazala razumevanje ženstvenosti bez previše uskih kreacija, osim dugačkih uskih rukavica koje su kompeltirale skoro svaki predstavljeni stajling. Kolekciju su činili moderni izgledi, krzneni detalji oko okovratnika i generalno kreativno dizajnirani komadi koji su estetski neverovatno zanimljivi, a koje je teško opisati rečima.

Kolekcija od 44 komada je dosta zabavna i generalno je podsećala na veliko putovanje. Bogata je različitim elementima koji su davali osećaj nadrealne mode.

Arhitekstonski i vajarski elementi su odlično izgledali uz animal print, koji je bio u suptilnim i zagasitim bojama, ali i u neočekivanim jarkim bojama u kombinaciji sa kožnim komadima u braon-zelenim i ljubičastim komadima. Prema Fulvio Rigoni-ju, inspiracija za Salvatore Ferragamo jesenju kolekciju je proizašla iz tv kampanje koju su radili Serge Lutens i Jun Ropé i koja je bila popularna tokom sedamdesetih godina. Ovom revijom je brend dokazao da će svaka sledeća revija i predstavljanje nove kolekcije biti zanimljivo i odlično.

Ovo je druga kolekcija Fulvia Rigonija za Salvatore Ferragamo brend.

Pročitajte još

Pročitaj još