Nedelja mode u Parizu: Haider Ackermann, Acne Studios

Haider Ackermann

Haider Ackerman revija na pariskoj nedelji mode je pokazala koliko rtw jesenja kolekcija može prelepo da izgleda. Svaka opcija je bila šik, dok je svaki detalj posebno dodao toplinu i glamur svakom izgledu. Izgled kolekcije je pokazao neverovatnu jednostavnu konstrukciju, iznenađujuće elemente poput perja i krzna. Krojevi su fenomenalni, a svaki aspekt kolekcije kohezivan.

Cilj Haider Ackermann jesenje 2017 kolekcije je da prenese jake opcije koje pružaju samopouzdanje za jesen i zimu, koje će svakoj ženi stajati savršeno. Raznolikost krojeva je u stvari najupečatljiviji deo i revije, ali i same kolekcije. Sve je bilo na svom mestu. Inspiracija za Haider Ackermann jesenju kolekciju je došla iz dve ideje – jednostavnih monohromatskih opcija sa dodatkom boje u nežnoj i bogatoj plavoj i pokrivenosti i udobnosti koja je potrebna tokom zime.

Acne Studios

Acne Studios jesenja revija 2017/18 predstavila je potpuno drugu perspektivu pariskoj nedelji mode. Jonny Johansson je jasno pokazao svoju doslednost, da “kolekcija neće imati sportski, street style, niti urbani stil”. Njegova kolekcija je bila ženstvena , malo više umetnička i romantična. Inspiracija linije su lutke koje se stavljaju na šaku, koje je Paul Klee pravio kako bi zanimao svoju decu. Pečvork, sirovo šivenje i dekonstrusani komadi su dominirali, tako da povezanost sa lutkama ima smisla.

Iako je paleta boja bila fenomenalna, neki od predstavljenih komada su potpuno odstupali od ostalih zbog nedostatka pravog oblika, ali i pečvorka koji bukvalno ništa nije akcentovao. Raznolikost tekstura i sjaj su generalno činili neke komade zanimljivim i jedinstvenim, dok je njihovo kretanje bilo neverovatno – ali, siluete su i dalje bile problem. Generalno, Acne Studios jesenja 2017 kolekcija je imala više dobrih komada nego loših, a cilj dizajnera je definitivno postignut.

V.R.

Pročitaj još iz kategorije Revije