Nicolas Ghesquière predstavio prolećnu kolekciju na PFW

Kolekcija koja je mnoge emotivno dirnula.

Retko koja kolekcija može da ima emotivni vibe koji će obuzeti čitavu publiku, međutim poznati dizajner je u tome ovog puta uspeo. Deo u tome je imala i muzika, ali je odevna linija ipak uspela da izazove emociju kod mnogih.

Prema najavi, glavna inspiracija za prolećnu Louis Vuitton reviju je bilo spajanje između Belle Epoque (“lepe epohe”), stila secesija i futurističkog razmišljanja po kome je dizajner prepoznatljiv. Iako je na prvi pogled sve izgledalo previše, sve se uklopila na neverovatan način. Odela u pomešanim različitim printovima, sjajni džemper-prsluci kombinovani sa voluminiziranim suknjama, jarke nijanse ljubičaste i crvene naspram kaki i krem, istaknuta ramena i puf rukavi i mnogo prelepih printova – činili su celinu koja je intrigirala mnoge.

Što se tiče aksesoara, predstavljen je veliki broj mokasina, sa potpeticama i u obliku flatformi, zatim nove torbe sa monogramima u tote siluetama i male Speedy varijante. Na kraju revije, kada je dizajner izašao na modnu pistu, publika je već bila na nogama i dočekala ga je sa gromoglansnim aplauzom.

V.R.

foto: Louis Vuitton

Pročitaj još iz kategorije Revije