Nova Balmain kolekcija inspirisana buntovnim stilom osamdesetih

Nitne, kožne jakne, isprani teksas, teški lanci... Ovo je moderna interpretacija „Harkey-Davidson“ družine.

Uz muzičke klasike Eurythmics-a, Depeche Mode-a i Alphaville-a, predstavljeno je 83 očaravajuća stajlinga – većinom sačinjena od mešavine oštrih pank stilova, ali i onih ženstvenih i „slatkih“. Tako smo mogli da vidimo kombinacije poput kiltirane kožne mini haljine sa lepršavom suknjom uparene sa kožnom jaknom i osvežavajućom belom bluzom, istaknutom kaišem u visini struka. Ipak, glavni motiv su bile dekonstruisane kožne jakne, isečene na ramenima, dok su drugi modeli dolazili sa mešavinom različitih materijala među kojima je bio i tvid. Duge rukavice do laktova i kape-kačketi su kompletirali većinu predstavljenih stajlinga koji su otvorili reviju.

Dugi kaputi, korseti, bluze sa mašnama oko vrata, blejzeri, suknje učinili su liniju raznovrsnom i kompletnom. Paleta boja se ka sredini revije menjala, pa su nakon crno-belih kombinacija usledili pasteli poput lavande i zelene, a providni materijale su sve dodatno „začinili“.

Generalno je linija predstavila više komada za crveni tepih i poznatu klijentelu, nego nosivih komada koje bi mogli da nosimo svakodnevno – ali to je u stilu kreativnog direktora Oliviera Rousteinga, po kome je i prepoznatljiv. Pogledajte izgled kolekcije u našoj galeriji!

V.R.

foto: Balmain, profimedia

Pročitajte još

Pročitaj još