Oživljavanje čuvene diskoteke u Michael Kors jesenjoj kolekciji

Studio 54 je doživeo svoj kratak povratak i učinio da modeli igraju.

Michael Kors je sebe predstavio kao “go-to” dizajnera čiji se stil fokusira na američki glamur, bilo da je u pitanju kolekcija inspirisana zapadnom obalom ili stilom osamdesetih. Zato nije ni malo iznenađujuće što je za jesenju kolekciju odabrao eru diskoteke Studio 54 iz Njujorka koja je obeležila jedan poseban period u Americi.

Nova kolekcija je jasno stavila do znanja da dizajner i dalje eksperimentiše sa stilom, pokušavajući da “izađe” iz svoje prepoznatljive luksuzne “ljuske”. Igrajući se desenima i upotrebljavanjem velikog broja detalja, jesenja linija je evocirala na stil sedamdesetih – u kojima je vladala opčinjenost modom tridesetih i četrdesetih. Udobni džemperi kombinovani sa helankama, haljine sa šljokicama, stajlinzi obogaćeni perjem i blejzeri nošeni kao haljine – činili su da kolekcija izgleda retro, ali istovremeno moderno. Takođe su predstavljeni i predimenzionirani kaputi od veštačkog krzna, dosta komada od pečvork kože i sa zmijskim printom i floralne svilene haljine. Neki odevni komadi su imali i izvezen logo čuvene diskoteke, što je dodalo poseban vibe celokupnoj kolekciji.

Kraj revije je obeležio uživo nastup Barryja Manilowa koji je otpevao čuvenu “Copacabana” pesmu i podigao sve na noge, uključujući i modele koji su opušteno đuskali na modnoj pisti.

V.R.

foto: fashionista

Pročitajte još

Pročitaj još