Pariska nedelja mode: Miu Miu & Louis Vuitton

Poslednjeg dana pariske nedelje mode, svoje jesenje kolekcije su predstavile velike modne kuće - Miu Miu i Louis Vuitton.

Miu Miu

Jesenja kolekcija modne kuće je namenjena ženama različitih karaktera i oplemenjena je stilom šezdesetih i osamdesetih godina. Sa druge strane su predstavljeni kaputi i jakne od tvida u bojama koji su kombinovani sa kožnim komadima sa puf rukavima i ispranim teksasom.

Većina stajlinga su činile bele čarape i Mary Jane cipele koje su dodavale slatku notu. Generalno je kolekcija izgledala vrlo vedro i veselo, zahvaljujući velikoj paleti boja: od nežnih pastela do upadljivih nijansi koje su neizbežne za jesenju sezonu. Što se tiče elegantnijih stajling opcija, Miu Miu nudi retro glamurozne komade sa floralnim detaljima i resama.

Louis Vuitton

Dizajner Nicolas Ghesquiere je za jesenju sezonu bio inspirisan ženama iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Klasični stilovi i urbane siluete poput viktorijanskih kaputa i korseta na veziavnje koji su kombinovani sa sportskim prugama. Predsatvljeni su i blejzeri sa oštrim reverima i kragnama sa vezom. Kompletima je dodata edgy nota sa kožnim topom sa resama koji su modeli nosili ispod gornjeg dela i cipelama na potpeticu koje su kreirane za svaku modernu damu.

“Nekada smo znali da pomislimo da je ohrabrivanje žena obući ih u mušku odeću, ali smo zaboravili da neke od najjačih žena nose vrlo ženstvene stajlinge. Meni se ta ideja svidela, kao i sama činjenica da žene koje su menjale svet nisu bile obučene kao muškarci”, rekao je Nicolas Ghesquiere pre same revije.

U galeriji pogledajte jesenje kolekcije ove dve čuvene modne kuće.

V.R.

foto:vogue

Pročitaj još