PFW: Lanvin prolećna kolekcija

Prva velika debitantska revija u Parizu je održana juče u Grand Palaisu, na kojoj je Olivier Lapidus predstavio svoju prvu kolekciju za modnu kuću Lanvin.

Francuzi imaju izraz “mauvaise langue”, što znači “loše informisani ljudi koji pričaju loše stvari”. To se upravo i desilo pre nove revije, naročito zbog činjenice da je pre dve godine voljeni dizajner Lanvina Albert Elbaz napustio mesto kreativnog direktora. Ipak, stari su počele da se menjaju nakon što su svi posetioci (uključujući i ljude koji nisu imali vere u Oliviera) prisustvovali odličnoj reviji i novoj kristalno ‘čistoj’ kolekciji koju je dizajner uspeo da kreira za samo 42 dana.

Revija je otvorena linijom crnih, elegantnih kreacija od šifona, prozirnih koktel haljina i mini odela sa mar satenskim reverima. Atmosfera celokupne revije je podsećala na vajb osamdesetih – izdignuta modna pista i francuska pop muzika, uz mladalački osećaj koji je davao svež kasting modela i grafička upotreba imena brenda kao logo traka na odeći. “Ovu reviju sam uradio prema knjizi. Želeo sam da predstavim DNK Jeanne Lanvin preko krojeva, boje i dezena, ali sa svežim i novim vizuelnim identitetom”, rekao je Olivier Lapidus, koji je na mesto kreativnog direktora brenda došao u julu.

Istina je da revija nije dostigla visinu revija kakve je imao Albert Elbaz – sa sinematik svetlima i bogatim drapingom, ali je nije sprečilo da bude savršena debitantska linija.

V.R.

Pročitaj još