Prada na MFW 2018: tehno nota u večnim klasicima

Moderan preokret koji je osvežio početak milanske nedelje mode.

Ono što se prvo možete primetiti jeste beauty izgled modela. Kratke mini šiške, izblajhane obrve i look finiširan predimenzioniranim trakama za kosu i rajfovima jasno su predstavljale sudar buntovništva i konzervatizma. Nakon toga sledi fokus na odeću i aksesoare koji su već sad popularni.

Školski stil koji uključuje  iridiscentne dokolenice sa Prada logom, satenske mašne vezane oko vrata i gajke pantalona i suknji, osvežavajuće bele kragne majica i saten, haljine inspirisane šezdesetim godinama su činile dominantan deo modne revije, dok su njihov kontrast bile čaraša-sandale u tehno stilu, kombinezoni, slip haljine A-kroja, nitne, i patike sa velikim đonom koji se slagao uz svetleće providne stolice na kojima su gosti sedeli. Iako je Prada kuća koja diktira trendove svake sezone, predstavljeni su predmeti koji stavljaju inovativnu notu na današnje popularne “it” komade. Na primer, čarapa-sandale će definitivno produžiti trajanje trenda koji je započeo Demna Gvasalia sa brendovima Vetements i Balenciaga, zatim vibrantne boje na šavovima odeće i dosta cirkona koji su davali ženstvenu notu komadima koje su finiširali.

Prada ne bi bila to što jeste da nije na kraju revije predstavila prepoznatljive komade kao što su zanimljivi printovi, preuveličani detalji sa šljokicama, sjajna paleta haljina i minimalistički, androgeni komadi.

V.R.

foto: fashionista

Pročitajte još

Pročitaj još