Prepoznatljiva “prerijska” estetika u Coach prolećnoj kolekciji

Modna kuća Coach je predstavila novu liniju na Nedelji mode u Njujorku.

Inspirisan Njujorkom, kreativni direktor Stuart Vevers je predstavio reviju na kojoj su modeli izgledali kao da su iz filma. Prepoznatljive haljine inspirisane zapadom su i dalje bile prisutne, ali umesto kariranog printa i neutralnih nijansi, kompletirane su upadljivim grafičkim printovima. Outwear komadi su uključivali kožne trench mantile u više boja i avijatorske jakne. Jedan poseban izgled kreiran čipkanog kamisola i odgovarajućeg šortsa, uparen je sa kožnom pink jaknom i dubokim patikama i satirično je predstavljao jedan od “brzih gradskih” look-ova po kojima je njujorška street style moda poznata.

Ni ova prolećna kolekcija nije prošla bez saradnje sa nekim umetnikom, a ovog puta se na tom mestu pronašao pop umetnik i ilustrator Richard Bernstein čiji su poznati portreti krasili naslovnice “Interview” magazina tokom sedamdesetih i osamdesetih. Sada su isti – portreti Barbare Streisand, Michaela J. Foxa i Roba Lowa – mesto pronašli na majicama, košuljama i tašnama.

Što se tiče aksesoara, dominirali su vintage dizajni koje je dizajner povratio iz arhive brenda, a koji su se sjajno uklopili sa modernizovanim odevnim komadima. Pogledajte kako kolekcija izgleda!

V.R.

foto: Coach

Pročitajte još

Pročitaj još