Prva Chanel kolekcija Virginie Viard

Cruise kolekcija otkrivena na reviji u Grand Palaisu.

Kada je Karl Lagerfeld preminuo, za sobom je ostavio neverovatno veliko nasleđe koje je gradio tokom svoje karijere. Njegova smrt se najviše osetila u modnoj kući Chanel u kojoj je bio kreativni direktor više od tri decenije.  Ipak, nasledila ga je njegova asistentkinja koja je uz njega radila tokom svih ovih godina. Virginia je nedavno predstavila svoju prvu kolekciju. Istorija se ipak nastavlja. Međutim, postojala je velika razlika. Karl Lagerfeld se vodio „više je više“ estetikom, bogatom aksesoarima i detaljima, dok je Viardova više išla stilom Coco Chanel, koji je diktirao da svaka dama treba pre izlaska da ukloni jedan detalj iz svog stajlinga. Od scenografije do silueta – sve ostalo je imalo Karlov uticaj.

Grand Palais je ovog puta pretvoren u železničku stanicu, sa sve klupama i šinama između platformi. Putokazi su navodili mesta na koje bi Chanel dama mogla da otputuje: Antibes, Venecija, Rim, Edinburg, Sen Trope... Zatim su usledili modeli koji su predstavili nove komade i kombinacije koje ćemo nositi na putovanjima. Odela od laganih materijala, prozirne haljine, floralni vezovi i printovi, bele kragne, igra linija i boja, mašne, pleteni kardigani – Virginia je predstavila kolekciju inspirisanu dosadašnjim radom Lagerfelda, ali je unela sopetvenu notu u klasike i učinila ih ponovo novim i neočekivanim.

Iako znamo da ovo nije sve od Chanel-a, Virginia je sjajno preuzela svoju novu ulogu i pokazala samo deo onoga što možemo očekivati. Fantazija nas tek čeka... Pogledajte kako izgleda nova kolekcija.

Pročitajte još

Pročitaj još