Saint Laurent na PFW: festivalski stil sa pariskom notom

Festivalski stil odlikuju zanimljivi detalji i igra sa kratkim siluetama, a upravo takvu kolekciju je predstavio Saint Laurent na reviji u Parizu.

Nova kolekcija je predstavila širok spektrum odeće, od ozbiljnije za poslovne dame, do opuštenije sa festivalskim vibe-om. Strukturisani oštri blejzeri su i ovog puta činili srž kolekcije, zajedno sa košuljama sa karnerima, kaputi od somota, haljine na jedno rame i uske pantalone. Ipak, posebnu pažnju su skrenuli šortsevi koji su predstavljeni u više različitih boja, silueta, desena i materijala. Oni su kombinovani uz prsluke inspirisane muškom modom i  somotskim jaknicama, a za dame koje ne vole da nose preterano kratke šortseve su otkrivene i bermude – novi must-have prolećni komad.

Revija je kompletirana linijom večernjih dizajna u sjajnoj crnoj nijansi. Od odela i blejzer-haljina, do elegantih pantalona, kombinezona sa kaišem, transparentnih bluza sa svilenim detaljima i teksas isečcima, svaki dizajn je izgledao seksepilno i privlačno, pogotovo uz dodatak šljokica.

V.R.

foto: Saint Laurent

Pročitajte još

Pročitaj još