Savage x Fenty napravio spektakl na njujorškoj nedelji mode

Prošlog septembra je Rihanna debitovala novom kolekcijom na reviji Savage x Fenty kojom je bukvalno zasenila sve, zahvaljujući diverznom kastingu ali i sjajnim novitetima. Ovo puta je čitav događaj dobio novi nivo koji je mnoge ostavio bez daha, a koji će čitav svet moći da gleda na Amazon Prime-u, 20. septembra.

Ovo nije bila klasična revija već mešavina diverznih događaja u jednom: koncert, muzički video set, modna pista, multidisciplinovani performansi spakovanih u 40 minuta spektakla. Otvorena pojavom Rihanne okružene plesačima obučenim u Savage x Fenty komade. Zatim su usledili nastupi Big Seana i ASAP Ferga, Migosa, DJ Khaleda i Fat Joa, Tierre Whack i Faboulousa uz manekenke koje su prolazile između. Takođe su se sa njima pojavile i Normani, koja je vodila čitavu plesnu grupu i Laverne Cox.

Scena je bila ispunjena ljudima različitih građa, veličina, boje kože i mogućnostima – to su bili “obični” ljudi koji su ništa manje impresivni od profesionalnih modela. Komadi veša koji su predstavljeni u neonskim bojama su dominirali i izgledali fenomenalno, ali zbog konfiskovanja mobilnih telefona pre same revije – ne možemo videti sve detalje do samog emitovanja.

Da li je njujorškoj nedelji mode bila potrebna Savage x Fenty revija? Ne nužno, ali moramo priznati da je unela novinu, inkluzivnost i jedinstvenost koju samo Rihanna može da sprovede. Da li ovo znači i kraj brenda Victoria’s Secret? Mnogi kažu da jeste, a na nama ostaje da se u to i uverimo 20. septembra...

V.R.

foto: Savage x Fenty

Pročitajte još

Pročitaj još