Seksi sofisticirani svet Anthony Vaccarella

Svet mode se menja tolikom brzinom da jučerašnje vesti, o promenama modnog kalendara, već prestaju da budu zanimljive, i sada nas okupira činjenica da Hedi Slimane još uvek nije postigao dogovor o produženju ugovora sa kompanijom Kering, u čijem se vlasništvu nalazi modna kuća Yves Sain Laurent. Priča se da bi na to mesto mogao doći Anthony Vaccarello, dizajner koji je prošlog septembra preuzeo kreativno kormilo brenda Versus. Sudeći po onome što nam je Anthony ponudio na pisti u Parizu, zaključujemo da se njegov sofisticirani, seksi stil savršeno poklapa sa YSL estetikom.

Seksepil je poslužen u kontrolisanoj dozi. Vaccarello devojke ne izgledaju jeftino čak ni kada pokazuju puno kože. One tačno znaju šta rade. Glomazni džemperi su na moćan način uklopljeni sa izazovnim mini suknjama, smoking haljine opako provociraju, a čak je i džins skrojen kao druga koža.

Plisirane pantalone sa prizvukom 80ih uparene su sa ženstvenim topovima, poput korseta od čipke preko kojih je ogrnut muževni blejzer. Osim na korsetima, Vaccarello je motiv vezivanja upotrebio i na suknjama i sandalama.

Basic komadima je udahnut novi život. Kombinacija farmerica i košulje osvežena je prorezima ukrašenim kamenčićima. Udobni, sivi kašmirski džemperi upotpunjeni su tečno sjajnim crnim pantalonama, a duksevi sa vezovima pokazali su se kao savršena kombinacija sa mini suknjama. Anthony nam je pokazao i najcool farmerice sezone, iscepane celom dužinom i ukrašene šljokicama.

Kombinacije koje ne pokazuju nimalo kože, mame fantastičnom izradom kožnih jakni postavljenih krznom. Krzno iznutra umesto spolja učinilo je modele opuštenim i nenametljivim (nametljivost je prepuštena tečno sjajnim helankama). Nije svako u stanju da bude suštinski cool na ovaj način, a Vaccarrello nas nepogrešivo uči upravo tome.

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još